NLP İLE SINAVLARA ZİHİNSEL BEYİNSEL HAZIRLIK NASIL YAPILIR?

NLP ile düşünce sisteminizi yeniden düzenleyerek algılama ve cevap verme şeklinizi değiştirebilir, başkalarının fark edemediklerini fark eder, kendi yetenek ve sınırlarınızı daha objektif bir biçimde algılayabilir, kendinizi daha çok sever ve saygı duyar, hem kendiniz hem de çevrenizle huzurlu ve etkin bir biçimde iletişim kurabilirsiniz. Fobilerinizden, takıntılarınızdan, korkularınızdan ve kaygılarınızdan kurtulabilir, kötü alışkanlıklarınızı terk edebilir ve yerine iyi alışkanlıklar edinebilirsiniz. Odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu arttırabilir, erteleme alışkanlığınızı terk ederek zamanı yönetir, gerek insan ilişkilerinde, gerek okul, gerekse iş hayatınızda daha başarılı olabilirsiniz.
 
NLP tekniklerinin uygulanması, öğrenme sürecinizi hızlandırır. Böylece değişimlere ayak uydurmanın ötesinde, değişimi yaratmayı, ilgi alanlarınıza ve öğrenme biçiminize uygun çalışma yönteminizi bulmanızı sağlayabilirsiniz. Bilgi dağarcığınızı eğlenceli yöntemlerle geliştirebilirsiniz. Hayal gücünüzü geliştirerek öğrenme sürecini renkli, zevkli ve kalıcı hale getirebilirsiniz.
 
Bugüne dek sol beyninizle öğrenmiş olabilirsiniz. Öğrenme sürecine sağ beyninizi katmadığınız sürece yüklediğiniz bilgiler renksiz, kokusuz, duygusuz kuru kalabalık olmaya devam edecektir. Bu da öğrenme sürecini zevksiz bir yükümlülük haline getirir. NLP teknikleriyle sınavlara zihinsel ve beyinsel hazırlık yapma süreci sağ beyin yarımküresini de öğrenme işlemine katmakla mümkün hale gelir.
 
Düşünün ki bir bilgisayarınız var ve format atıyorsunuz. Daha sonra istediğiniz programları yeniden yükleyip istemediğiniz programlardan da bu sayede kurtulabiliyor hatta daha önce yüklememiş olduğunuz yeni programları da yükleyebiliyorsunuz. İşte! NLP tekniklerini kullanarak beyninize format atabilir istediğini programlarının varlığını sürdürmesine izin verip istemediğiniz programlarınızdan kurtulabilir hatta yeni programlar ekleyebilirsiniz. 
 
Daha önce denediğiniz ve sevmediğiniz bir yiyeceğin farklı bir biçimde pişirilmesi ve size sunulmasıyla onu sevmeyi başardığınız bir deneyimizni var mı? Hatta kendinize şu soruyu sordunuz mu hiç: "Ben bu güzellikten kendimi niye yıllarca mahrum etmişim ki?" Öğrenme sürecini farklı bir hale getirerek NLP teknikleriyle sınavlara zihinsel ve beyinsel hazırlık yapmak, aslında daha önce sevmediğiniz ve hoşlanmadığınız çalışma yöntemi ve tekniklerini kullanmak yerine farklı yöntem ve teknikleri kullanmaya başlamak demektir. 
 
NLP teknikleri, ikna becerilerinizi geliştirerek usta bir iletişimcinin becerilerinize sahip olmanızı sağlar. Okulunuzda, iş hayatınızda, özel aşamınızda yapıcı etkileşimler kurarak kontrolü sizin elinizde tutar. Duyarlılığınız ve farkındalığınız artar. Davranış ve duygulardaki nüansları yakalamanızı ve yorumlamanıza imkan verir. Böylelikle farkındalığınızın artması farklı çözüm yolları bulmakta giderek ustalaşmanız, sizn kendi hayatınızın patronu haline gelmenize olanak sağlar. 
 
NLP tekniklerini kullanarak seçeneklerinizi arttırma, farklı çözümlere ulaşma becerisi kazanma, çözüm üretmede esnek olma becerileriniz gelişir. Böylelikle kendi kendinizin destekçisi olursunuz çünkü bilinçaltınız hareketlenir ve bilincinizin destekçisi haline gelir. Kendinizle ve olaylara bakışınızda geçmişinizden gelen olumsuz bakış açınızdan negatif çekirdek inançlarınızdan kurtulur duygu ve düşüncelerinizi kontrol eder olumsuzluklardan arınabilirsiniz. 
 
SERKAN ÖZKAN NLP & KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ
İZMİR - MARMARİS - ORTACA

E-Posta Adresiniz
NLP İzmir Alsancak NLP NLP Kişisel Gelişim NLP Koçluk Ortaca NLP Ortaca Kişisel Gelişim KSK NLP Karşıyaka Kişisel Gelişim Karışıyaka NLP Kişisel Gelişim İzmir Marmaris Kişisel Gelişim OK AJANS