Futbol Mentörlüğü

Sporda üst düzeyde elde edilen başarılar, ülke saygınlığını artırdığından birçok ülkede spor programları önemli yer tutar. Genelde spor karşılaşmalarında sporcu ya da takımların yetenek ve fizik kondisyonları neredeyse birbirlerine eşittir. Bu eşitliği bozmanın tek yolu; psikolojik olarak daha iyi olmaktır.

Karşılaşma anına kadar yapılabilecek bütün hazırlıkların en son aşaması psikolojik hazırlık aşamasıdır. Bu aşama, sporcuya yarışma / karşılaşma anında, seyirci baskısından, değişebilen saha koşullarından, rakiplerinin durumundan etkilenmemek için yapılan motivasyonel hazırlıklardır.

Spor mentörü; sporcunun konsantre olmasına, hedefine doğru biçimde yönelmesine, zihinsel olarak optimum düzeyde rahatlamasına ve karşılaşmaya hazırlanmasına destek olur. Mentör, teknik direktörle takım halinde çalışır.

“Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğu kazanıp Türkiye’de kuponlara ambargo koyduğu dönem ve 12 Dev Adam’ın Avrupa 2.’liğine ulaştığında ve en son 3 Dünya 5 Olimpiyat rekoru kıran haltercimiz Nurcan Taylan, yine olimpiyatlarda Halil Mutlu 3 olimpiyat madalyası aldığında yine NLP uygulanmıştır.” ( Hürriyet gazetesi, 16/08/2004, Esat Yılmazer “ Bilimin Zaferi ” adlı makale )


E-Posta Adresiniz
NLP İzmir Alsancak NLP NLP Kişisel Gelişim NLP Koçluk Ortaca NLP Ortaca Kişisel Gelişim KSK NLP Karşıyaka Kişisel Gelişim Karışıyaka NLP Kişisel Gelişim İzmir Marmaris Kişisel Gelişim OK AJANS